Nieuws


BEWEEGTUIN in ORDEN!

14 februari, 2020     Door

Beweegtuin
Het idee om een beweegtuin te realiseren ontstond toen een aantal fysiotherapeuten van FysioNU op een andere plek in Apeldoorn (aan de Zichtweg) een mooie locatie zagen ontstaan waar jong en oud samen kunnen bewegen. Zij vroegen de gemeente of zoiets ook te realiseren was in de nu nog kale binnentuin bij hun medisch centrum in Orden. Deze vraag viel samen met de wens van de wijkraad Brink & Orden om het Ordenplein groener en daarmee aantrekkelijker te maken. De wijkraad, vertegenwoordigers van de huisartsen en fysiotherapeuten en de gemeente hebben samen het plan voor de beweegtuin gemaakt.
De Stichting GEZond in Orde(n)*, waar de huisartsen en fysiotherapeuten deel van uit maken, betaalt mee aan de beweegtoestellen die er komen te staan. Ook de wijkraad betaalt mee aan een mooie pergola die straks de entree van de binnentuin markeert.
In de beweegtuin staat toegankelijkheid en oefenen voor mindervaliden centraal. Zo komt er een handfiets en een oefenparcours om te kunnen oefenen met bepaalde obstakels in de openbare ruimte (zoals grind en een stoepje). Ook verplaatsen we een aantal fitnestoestellen van de locatie aan de Sportlaan, bij Mandela, naar deze locatie. Daarnaast gaan we de binnentuin groener en gezelliger inrichten. We vormen het gras om naar vaste planten, zodat de tuin kleurrijker en natuurlijker wordt.
De tuin is ingericht op mindervaliden en mensen die moeten revalideren, maar is ook vrij toegankelijk voor iedereen die er gebruik van wil maken! De beweegtuin sluit goed aan bij de ambities die we als gezinsstad hebben om een stad te zijn waarin iedereen, van jong tot oud, zich thuis voelt en goed mee kan doen.